Patchwork draad_03

Wat is het?

Patchwork is een handwerktechniek waarbij lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid. "Patch" betekent lapje stof. De lapjes stof kunnen in verschillende kleuren, dessins en vormen gebruikt worden, waardoor er ontelbare mogelijkheden zijn om tot een origineel eindproduct te komen.

In de 18e en 19e eeuw werd patchwork in Amerika en Europa veel toegepast. Van kleine lapjes stof kon een warme deken worden gemaakt. Hiervoor werden vooral stukken van gedragen kleding gebruikt. Patchwork is namelijk ontstaan in een tijd waarin het economisch niet zo goed ging. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt patchwork echter vooral als hobby uitgeoefend. Het is een sociale bezigheid waarbij veel wordt samengewerkt en waarbij patronen vaak onderling worden uitgewisseld.

Patchwork

Bij Atelier Salgarollo

Stoffen

stoffen

Wij bieden zowel de klassieke collecties aan als de moderne stofjes, die zich ook uitstekend lenen voor het maken van rokjes, kleedjes, tasjes en dergelijke meer.

Pakketten

Pakketten

Atelier Salgarollo biedt ook pakketten aan waar u een patchwork helemaal mee kan afwerken. Deze bevatten stoffen voor top en een patroon. Het patroon is in een Nederlandstalige en een Franstalige versie.

Patronen

Patronen

De patronen die we aanbieden voor patchwork worden constant vernieuwd. Onze patronen zijn zeer gedetailleerd uitgewerkt en een perfecte handleiding om je quilt tot een goed einde te brengen. Daarnaast bieden we aangekochte patronen aan van o.a. Kristel Salgarollo, Suzanne Smith, Bobbin, Jeanneke.com en Elly’s Quiltplace…

Boeken en tijdschriften

Boeken en tijdschriften

Atelier Salgarollo heeft ook patchworkboeken en –tijdschriften in haar assortiment. O.a. Quiltmania, magic Patch, Quilt country, Simply vintage, Homespun…

Toebehoren

Toebehoren

Je kan bij ons terecht voor alle toebehoren voor Patchwork. In ons assortiment werken we met Clover, ILY- en DMC quiltgaren, ODIF-spray, OLFA latten en matten, Sew-line, Prym…

Quiltmachine

quiltmachine

Bij Atelier Salgarollo hebben we een longarm quiltmachine Handyquilter HQ28 die gebruikt wordt om onze demo-quilts te doorquilten. Ook kan je je eigen werk laten quilten door Mieke. Er wordt overlegd welk design geschikt is om je plaid af te werken. We werken met hoog kwaliteitsgaren van Aurifill. De prijs wordt op voorhand besproken en vastgelegd. Speciaal om jullie quilts die extra touch te geven volgt Mieke regelmatig zelf cursussen en workshops waar steeds weer nieuwe technieken aangeleerd worden. Laat je top niet zielloos in je kast liggen. Als je zelf de tijd of de energie niet hebt om hem te quilten kan je dus bij ons terecht.

Patchwork bij Atelier Salgarollo

Ook bij ons is het sociale aspect van patchwork zeer belangrijk. Door samen rond de tafel te zitten en ook samen te werken worden er vele verhalen uitgewisseld, worden weetjes en trucjes gedeeld en worden er zelfs samen projecten opgestart. En deze uitwisseling beperkt zich niet tot patchwork. Menig recept en grootmoeders huis-, tuin en keukenmiddeltjes worden met enthousiasme gedeeld.

En dat is wat Atelier Salgarollo sterk maakt: enthousiaste mensen, zowel het team van Atelier Salgarollo, als de klanten.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief