Over Atelier Salgarollo draad_03

Atelier Salgarollo is, zoals de naam het zegt, een winkel die bulkt van creativiteit. In Westerlo gevestigd sinds 2008, maar bekend tot over de landsgrenzen, is het een plaats waar mensen komen om hun gading te vinden op gebied van patchwork en brei -en haakwerk . Dankzij een uitgebreide keuze aan materialen van de hoogste kwaliteit komt iedereen hier dan ook aan zijn trekken.

Daarnaast trachten we door onze persoonlijke aanpak en advies alle klanten op een leuke manier aan te zetten tot creativiteit. Onze workshops en cursussen geven een extra dimensie aan de winkel.

Ze zijn erg populair, dus wees er snel bij als u zich wil inschrijven.

Wist u al dat Atelier Salgarollo in 2014 verkozen werd tot vriendelijkste handelaar van de provincie Antwerpen?

Atelier Salgarollo
Atelier Salgarollo

Wie zijn wij?

In 2013 heeft Mieke de winkel overgenomen van de vorige eigenares, Kristel.

Gepassioneerd door stoffen, kleuren en natuurlijke materialen was dit voor haar een unieke kans om van haar hobby haar beroep te maken. Het uitkiezen van stoffen en breiwol is voor haar telkens weer als het maken van een snoepreisje.

Als economiste krijgt ook haar ondernemende kracht een mooie plaats binnen Atelier Salgarollo.

Maar bovenal geniet ze van de contacten met de klanten, de positieve en warme sfeer die zo goed voelbaar is bij het binnenstappen in de winkel. Creatief bezig zijn met mensen en hen bijstaan met raad en daad is haar ding. Het is dankzij de klanten dat zij uitgeroepen werd tot vriendelijkste handelaar van Westerlo en de provincie Antwerpen.

Kristel is de oorspronkelijke oprichtster van Salgarollo. Ze is een creatieve duizendpoot en heeft een kunstopleiding genoten. Al meer dan 20 jaar is textiel en wol haar wereld. Geen enkele uitdaging is te groot en Atelier Salgarollo geniet mee van haar talent. Als vaste lesgeefster staat zij de klanten bij, lost hun problemen op en denkt mee met hen om de mooiste creaties te ontwerpen. Haar ontwerpen en  patronen vinden hun weg tot ver in het buitenland.

Kent u ons quiltcafé en onze opendeurdagen al?

Het quiltcafé gaat 1 tot 2 keer per jaar door, op een locatie niet ver van de winkel.

Tijdens zo’n Quiltcafé ligt de nadruk op de werken van de aanwezigen, die hun creaties tonen tijdens een “show & tell”. De stukken worden getoond en omkaderd met sappige verhalen over de creatieve totstandkoming. Natuurlijk kunnen we het niet nalaten op zo’n moment een nieuwe techniek aan te leren of wordt er gewerkt rond een bepaald thema.

Opendeurdagen worden 2 keer per jaar (éénmaal in het voorjaar en éénmaal tijdens het najaar) georganiseerd. Gedurende 3 dagen wordt de winkel omgetoverd tot een oase van creativiteit . Zowel werkstukken van klanten als ons eigen aanbod worden tentoongesteld in een gezellige sfeer. De vele woows en wauws, daar doen we het voor.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief